virus

Protectia antivirus reprezinta programele de calculator concepute pentru a preveni, detecta si elimina virusii informatici. Un virus informatic reprezinta un program rau intentionat dezvoltat de un programator, care, precum un virus biologic, se multiplica si incearca sa se raspandeasca pe alte calculatoare prin diverse mijloace.

BENEFICII

Cu ajutorul unei protectii antivirus, echipamentele si informatiile sunt protejate, astfel incat acestea nu sunt afectate de virusii informatici.

SOLUTII

Exista multe solutii antivirus pe piata. Important in cazul unei astfel de solutii este nivelul de protectie pe care il ofera. Sunt mai multe metode de a identifica virusi, astfel in alegerea solutiei antivirus este important sa tinem cont de acest lucru. Un alt aspect important este frecventa cu care solutia antivirus isi face actualizarile privind semnaturile virusilor.  Practic, exista o baza de date pentru fiecare produs antivirus care contine semnaturile virusilor informatici cunoscuti, iar aceasta se actualizeaza constant.

Un alt aspect important este pe ce echipamente folosim solutii antivirus. Este bine ca protectia antivirus sa fie pe mai multe nivele. Daca avem un echipament de retea prin care este filtrata antivirus toata informatia care vine din internet dar statiile de lucru nu au o solutie proprie antivirus este posibil ca un utilizator sa foloseasca un stick usb si sa infecteze toata reteaua.

Pentru echipamentele de retea care filtreaza traficul internet in si dinspre internet sunt solutiile oferite de Fortinet si Juniper. Pentru statiile de lucru si servere exista solutiile antivirus oferite de Bitdefender, Kaspersky, Microsoft Forefront.

RECOMANDAREA NOASTRA

Solutiile de protectie antivirus au nenumarate beneficii, raportate la pierderile pe care le poate suferi compania in cazul unui infectari cu virusi, de aceea nu trebuie neglijate. Pentru a beneficia de protectie maxima a sistemelor de operare, va recomandam sa apelati la sfatul unui specialist, care va poate alege cea mai buna solutie.

Nu poți lucra? Computerul se blochează?

Vă vom ajuta să vă întoarceți la muncă. Rapid și Calitativ.